دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

ضعف ساختارهاي امنيتي در سيستم فناوري اطلاعات سازمانهاي دولتي

فيروز ابادي

چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷:۰۰


دبير شوراي عالي فضاي مجازي کشور گفت:عمده ترين چالشي که سيستم هاي فناوري اطلاعات در سازمانهاي دولتي با آن مواجه هستند به ضعف ساختارهاي امنيتي در منابع سخت افزاري و نرم افزاري مربوط مي شود.

وايمکس نيوز-  سيد ابوالحسن فيروزآبادي در اولين وبينار تخصصي کشور با بيان اينکه جايگاه فناوري اطلاعات در سازمان هاي دولتي هنوز به بلوغ نرسيده است، گفت: عمده ترين چالشي که سيستم هاي فناوري اطلاعات در سازمان هاي دولتي با آن مواجه هستند کمبود نيروي انساني مناسب و ضعف ساختارها است.

وي با اشاره به اينکه منابع سخت افزاري و نرم افزاري مناسب امنيت در سيستم هاي سازماني وجود ندارد، تاکيد کرد: به دليل فقدان کارشناسي سازمان يافته و نهادي در تهيه سخت افزارها و نرم افزارها، شاهد اين هستيم که تمامي سازمان ها به دنبال احداث ديتاسنتر هستند که اين بدان معناست که لزوم توسعه سيستم فناوري اطلاعات مورد توجه قرار گرفته اما اجراي توسعه مزبور، در صحنه عمل به ايجاد ديتاسنترها منتهي شده است.

دبير شوراي عالي فضاي مجازي با بيان اينکه در اين زمينه نيز صرفا حوزه مکانيکي و غيرفعال و با نگاه سخت افزاري در نظر گرفته شده و سيستم هاي مناسب سخت افزاري و نرم افزاري فعال وجود ندارد، اظهار داشت: شبکه دولت ايران بايد به سمت تمرکز ديتاسنترها حرکت کند و کشور در نهايت به تعداد محدودي ديتاسنتر مناسب و بزرگ که در آن بحث افزونگي، سيستم عامل هاي توسعه يافته از قبيل خدمات ابري و توزيع منابع سخت افزاري به خوبي مديريت شده باشد نياز دارد.

وي با تاکيد براينکه تا زماني که به اين سمت حرکت نکنيم شاهد نقش برجسته IT در حکمراني و نظام اداري کشور نخواهيم بود، گفت: با ايجاد اين زيرساختها مردم مي توانند نيازهاي خود را در درون سيستم مرتفع کنند. تا زماني که بانک هاي اطلاعاتي، سيستم هاي عامل و پلتفرم هاي ما متفرق هستند ممکن است که ما دهها برابر هزينه کنيم و در نهايت مردم برخوردار از خدمات مناسب دولت الکترونيک نباشند.

فيروزآبادي خاطرنشان کرد: تمام سازمان هاي دولتي بايد در يک چارچوب و حکمراني خوب خدمات خود را تبادل کنند که اين تبادل خدمات براساس همان خدمات رايانش ابري از طريق مديريت عمومي دولت خواهد بود و به نحوي به ديتاسنترهاي اصلي کشور وصل خواهند شد.

وي با اشاره به اين که در اين تعريف حتي امنيت نيز به عنوان يک سرويس مطرح است و بايد به تدريج به سمتي حرکت کنيم که امنيت به بخش خصوصي واگذار شده و از طريق اپراتورهاي بخش خصوصي در کشور تحت پوشش قرار گيرد، گفت: با توسعه خدمات رايانش ابري و نقش ICT در نظام حکمراني کشور، بايد به سمت کوچک شدن دولت حرکت کنيم و در واقع يکي از خصايص توسعه فضاي مجازي استفاده از روش هاي برونسپاري و سپردن کارها به مردم است.

منبع:مهر

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو